Waarom Hypnose?
Hypnose is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan mentale en soms ook lichamelijke problemen te werken. Een hypnotherapeut heeft in de regel een tot drie sessies nodig om een probleem sterk te verminderen of zelfs op te lossen. Hypnotherapeuten helpen om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen, in plaats van de symptomen en gevolgen van een probleem te bestrijden.
Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?
Nee, je bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.
Wat is het verschil tussen hypnotherapie en wat ik gezien heb tijdens een hypnose show?
Tijdens een hypnose show willen mensen een leuke avond en willen ze iets van hypnose zien.  Echter, je kunt je voorstellen dat een hypnotiseur geen persoonlijke issues met iemand voor een zaal met mensen kan uitwerken. Daarom wordt een show op een humoristische manier neergezet om iedereen een leuke avond te bezorgen. In therapie gebruiken we hypnose om mensen te helpen en wordt er professioneel met mensen gewerkt.
Is iedereen te hypnotiseren?
Ja, hypnose is eigenlijk een heel natuurlijk iets. Ieder mens gaat meerdere malen per dag in een hypnotische staat. Als je helemaal opgaat in een film of in een goed boek dan ben je eigenlijk ook in hypnose. En als je op de automatische piloot aan het autorijden bent, dan is dat ook al hypnose. Alleen tijdens een sessie, zoeken we deze staat bewust op om ermee te gaan werken.
Wat voel ik in hypnose?
Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent. Er kunnen gevoelens opkomen zoals boosheid of verdriet en je kunt ook sensaties ervaren zoals warmte/kou, prikkelingen/tintelingen, licht/zwaar aanvoelen of extra moeten slikken.
Kom ik altijd terug uit hypnose?
Je komt altijd terug uit hypnose, bij de minste of geringste gedachte hieraan, of doordat de hypnotherapeut je terugbrengt.
Kan ik dingen doen, tegen mijn zin, terwijl ik in hypnose ben?
Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent, blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf, dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen. Je verliest dus nooit de controle.
Waarom kiezen voor een OMNI hypnotherapeut?
Wereldwijd zijn er inmiddels in meer dan tachtig landen OMNI hypnotherapeuten actief. OMNI is als eerste instituut wereldwijd met ISO 9001 keurmerk gecertificeerd en geregistreerd voor de hypnose opleiding en het hypnotherapie proces.
OMNI hypnotherapeuten, die werken met directe hypnose, zijn geschoold in de werkwijzen van Dave Elman. Dave Elman is eveneens één van de moderne grondleggers van hypnotherapie. Zijn methoden worden gekenmerkt door de snelle en doeltreffende werkwijze. Hypnotherapeuten die zijn methoden toepassen, stellen in de regel geen voorafgaande diagnose, maar werken aan de oplossing van het probleem door te zoeken naar de oorzaak. Deze werkwijze kenmerkt zich door snelheid en doeltreffendheid.
Worden de kosten vergoed door een ziektekostenverzekering?
Nee, de kosten worden helaas niet vergoed.