Een nieuwe brug/verbinding maken in het onbewuste!

 Laat ik eerst beginnen met wat hypnose NIET is:

En nu we dat weten, wat is het dan wel?

Gedurende de dag ben je meerdere malen in hypnose, maar we zijn het ons vaak niet bewust. Denk maar eens hoe je helemaal op kunt gaan in een spannend boek of in een film. De rest van je omgeving ben je dan helemaal kwijt. We zijn zo geconcentreerd op het verhaal van het boek of de film, dat we zelfs opgaan in de emoties. 

Hypnose is niet iets magisch of mystieks. Het is simpelweg een staat van zeer grote concentratie en gerichte aandacht. Hypnose is een natuurlijke trance staat, waarbij we direct contact hebben met ons onderbewustzijn. In het onderbewustzijn ligt vast wie we werkelijk zijn en wat we voelen. 

Het brein van de mens bestaat uit twee delen. Het bewuste (regelt 10% in ons dagelijks leven) en het onbewuste (regelt 90% in ons dagelijks leven) Ons bewuste deel, is het deel van rede, logica, onze kritische mind. Maar je onderbewuste is verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei, maar ook je gevoel bij bepaalde situaties, gedachten en/of herinneringen.

 Door in hypnose te gaan, haal je het onderbewuste deel naar voren en het normale bewustzijn (de staat waarin je in je dagelijks leven bent) gaat naar de achtergrond. Hierdoor sta je open voor aanvaardbare suggesties die in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd. Hierdoor krijg je inzicht in je probleem omdat we werken met het onderbewuste. Zo komen we relatief snel tot de kern van een probleem en als we weten hoe een probleem is ontstaan, kunnen we dat veranderen.

Door middel van hypnose kan een diepgaande verandering van overtuigingen en daarmee een verandering van gedrag én gevoelens worden bewerkstelligd. Dit werkt alleen als de persoon toestemming geeft om gehypnotiseerd te worden. In hypnose gaan tegen je wil is onmogelijk. 

Door hypnose kunnen ook lichamelijke klachten verdwijnen. Klachten zijn namelijk ontstaan of onbewust in stand gehouden door onderbewuste overtuigingen. 

Het grote voordeel van hypnose in vergelijking met andere methoden, is dat het de werkelijke oorzaak van een probleem blootlegt. Er wordt namelijk gewerkt vanuit het onderbewustzijn.

 Mijn doel is om mensen kennis te laten maken met hypnose en hen te laten begrijpen wat hypnose wel en wat het niet is. Voor het doeltreffend en snel bereiken van uw doelen is hypnose een uiterst geschikt middel.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande knop.